ראיות

ראיות הן החומרים שבאמצעותם מוכיחים תביעה או אישום בבית משפט.

בבית משפט לא מספיק לטעון טענות, וצריך להוכיח את הטענות. כדי להוכיח אותן משתמשים בראיות, כלומר: בכל מה שאפשר להגיש אותו ובאמצעותו להוכיח שמה שכתוב בכתב התביעה או בכתב האישום הוא נכון. אם לא מוגשות ראיות, או שלא מוגשות מספיק ראיות: יש סיכוי טוב שבית המשפט לא יקבל את האישום או התביעה.

דוגמאות לראיות אופייניות במשפט אזרחי: חוזים, מכתבים, תמונות, פנקסי שיקים, תעודות משלוח וכיוב'.

דוגמאות לראיות אופייניות במשפט פלילי: בדיקות דנ"א, טביעות אצבעות, מסדרי זיהוי.

נהוג להבחין בין ראיות קבילות לראיות לא קבילות. ראיות קבילות – הן ראיות שמותר להגיש אותן לבית משפט, ראיות לא קבילות – הן ראיות שבית המשפט לא יקבל אותן, ואי אפשר להגיש אותן. ישנם כללים מתי מותר לקבל ראיה ומתי אסור לקבל ראיה. למשל – אי אפשר להגיש ראיה שלא קשורה לעד שמגיש אותה. אם יוסי כתב מכתב לשמעון, אז אפשר להגיש את המכתב כראיה רק אם יוסי או שמעון מעידים עליו. אם ראובן יבקש להגיש את המכתב כראיה – בית המשפט לא יקבל את הראיה.

גם ראיות שהתקבלו בבית המשפט, עדיין השופטים צריכים להחליט איזה משקל לתת לראיות. האם לתת להם משקל גבוה בהחלטה או לתת להם משקל נמוך וכיוב'. בית משפט יכול לקבל ראיה ועדיין להחליט אחר כך שמשקל הראייה הוא נמוך מאוד, ולכן לא ניתן יהיה לבסס עליה הרשעה, או לקבל תביעה בהסתמך עליה.

ערכים נוספים שבתחום דיני הראיות:

פרי העץ המורעל

עדות בעל פה כנגד מסמך בכתב

אם הערך "ראיות" דורש לדעתכם השלמות או תיקונים, או אם אתם רוצים לכתוב ערכים משלכם, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר דרך העמוד "צור קשר"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *