הסכם שותפות

הסכם שותפות או חוזה שותפות או הסכם בין שותפים – אלו מונחים המתארים הסכם בין שני אנשים או יותר או בין שתי קבוצות אנשים או יותר, המתאגדים יחד למטרה של הקמת עסק, רכישת עסק או ניהול עסק, והכל במטרה להסדיר את היחסים ביניהם, לקבוע את חלוקת ההון, הסיכונים והתפקידים ביניהם, וליצור מנגנון שישרת אותם במקרה של סכסוך שותפים. קיימים הבדלים בין הסכם שותפות לבין הסכם מייסדים בחברה. על הסכם מייסדים בחברה ניתן ללמוד במונח "הסכם מייסדים".

הסכם שותפות הוא אותו הסכם שנערך בין השותפים, והוא יכלול בדרך כלל את הפרטים הבאים (ועוד פרטים נוספים חוץ מאלה):

1. שם השותפים.

2. מטרת השותפות – לאיזו מטרה הוקמה השותפות ומהו החזון המשותף שבשבילו מתאגדים השותפים ומשתפים פעולה ביניהם.

4. ההון של השותפים בשותפות (האחוזים של כל שותף בעסק).

5. המטלות של כל שותף בעסק (חלוקת התפקידים בין השותפים בעסק) – למשל, פעמים רבות נראה שותפויות שבהם צד אחד משקיע את הכספים הנדרשים להקמת וניהול העסק (שכירות, מלאי, פרסום וכיוב') ואילו הצד השני מביא את כוח העבודה שלו או קשריו לעסק.

6. חלוקת הרווחים בין השותפים – הסכם שותפות יכלול בדרך כלל פירוט כיצד יחולקו רווחים שנצברו בשותפות.

7. מנגנון לפתרון סכסוכים – יש לזכור שסכסוכי שותפים הם דבר נפוץ ואם לא יהיה מנגנון לפתרון הסכסוך ביניהם עלול הסכסוך להידרדר במהירות להליכים משפטיים שיגרמו נזק לשותפות ולשותפים.

8.  מתי מסתיימת השותפות – לעתים קרובות השותפות מוגבלת בזמן, או שהשותפים מסכימים מראש כי אם יתקיים אירוע מסוים תפורק השותפות, או להפך – אם לא יתקיים דבר מסוים תפורק השותפות.

9.  פירוק השותפות – במקרה של סיום חיי השותפות צריך לקבוע את הדרך כיצד היא תפורק.

אלו הוראות נפוצות בהסכם שותפות וכמובן שקיימות גם אחרות, שתלויות במקרה הספציפי של כל שותפות ושותפות. עורכי דין העוסקים בתחום נוהגים לכלול הוראות שונות האופייניות להם, או שמתחייבות מאופי העסק. עורכי דין המכינים הסכמי שותפות נדרשים לערוך תחקיר מקיף ומלא על העסק שעומדים להקים, לרכוש או לנהל, מטרותיו ומהו רצון השותפים. רק לאחר תחקיר שכזה יכולים עורכי הדין לערוך חוזה שותפות המתאים לצורכי העסק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *