הקפאת הליכים – זהו צו שבו מופסקים באופן זמני כל ההליכים המשפטים כנגד חברה בע"מ שנקלעה לחובות ומציעה הסדר לטיפול בחובותיה. אם חברה בקשיים כלכליים מציעה לנושים שלה הסדר לפריסת החובות או למחיקתם או כל הסדר אחר, היא תוכל לבקש מבית המשפט כי עד שיידון ההסדר ויאושר על ידי הנושים ועל ידי בית המשפט לא ניתן יהיה לפתוח או להמשיך בכל הליך משפטי כנגדה. בית המשפט רשאי לתת צו שכזה, המכונה: "הקפאת הליכים", וזאת לתקופה שלא תעלה על תשעה חודשים. אם אין הסדר נושים יימשכו ההליכים לאחר פקיעת הצו כסדרם.
דברים שחשוב לזכור כשמבקשים הקפאת הליכים:
לבקשה להקפאת הליכים יש לצרף הצעה להסדר נושים. כמו כן לבקשה להקפאת הליכים יש לצרף את כל החומר שממנו ניתן ללמוד על מצבה של החברה: דוחות כספיים, רשימות נושים וכד'.
הקפאת הליכים מוגבלת לתשעה חודשים, וממילא אף פעם לא מקבלים צו הקפאה לתקופה כל כך ארוכה, אלא מקבלים הקפאת הליכים לתקופות קצרות שבסיומן בית המשפט נוהג להאריך אותן, אם אין התנגדות משמעותית של הנושים.
כאשר הקפאת ההליכים נכשלת, בדרך כלל ימונה ישר מפרק לחברה.
(אין באמור לעיל משום ייעוץ משפטי מחייב או תחליף לייעוץ משפטי בכלל)